Incasso

Onbetaalde facturen zijn voor iedere ondernemer een bekend probleem. Een klant geeft geheel geen gehoor meer of belooft keer op keer binnenkort te betalen maar doet het vervolgens niet meer. En dan?

Het betaald krijgen van openstaande rekeningen, beter bekend als incasseren, omvat veelal meer dan een simpele aanschrijving. Er kan bijvoorbeeld een inhoudelijke discussie aan de onbetaalde rekening ten grondslag liggen. Of er zijn andere redenen waarom uw (gewaardeerde) klant niet betaalt of tijdelijk niet kan betalen. “Met gestrekt been” binnenkomen met een sommatiebrief kan in die situatie het einde betekenen van de samenwerking of relatie. Indien er inhoudelijke verweren zijn dan is het immers zinloos een incassobrief te sturen waarbij niet op de inhoud wordt ingegaan.

In iedere situatie dient beoordeeld te worden wat de juiste aanpak is. In het ene geval kan dit een pittige sommatie/incassobrief zijn waarbij de wanbetaler rentes en kosten in rekening worden gebracht en direct in het vooruitzicht wordt gesteld dat juridische maatregelen genomen zullen worden bij het uitblijven van betaling.

In het andere geval dient daarentegen een andere koers gevaren te worden: wellicht is er op inhoudelijk vlak nog onduidelijkheid of zijn er redenen waarom (nog) niet wordt betaald. De pittige sommatiebrief werkt dan averechts.

We bekijken met je wat de juiste aanpak is, adviseren en gaan vervolgens sommeren. Daarbij hanteren wij voor een incassotraject op maat gemaakte, aangepaste tarieven afhankelijk van de aard van de vordering en de inhoud van het dossier. We maken het op deze manier toegankelijk om voor de incassering van je vorderingen direct advocaten in te schakelen. Uiteindelijk wil je in een dagvaardingsprocedure bij voorkeur ook een advocaat aan jouw zijde hebben. Alle reden om die advocaat vanaf het begin betrokken te hebben.

Waar we je mee kunnen helpen

Diensten:

  • adviseren omtrent de incasso.
  • overleg welk plan van aanpak wordt gevolgd.
  • incassobrieven versturen (met rente en incassokosten).
  • onderbouwde, inhoudelijke sommatiebrieven.
  • bewaken van de gestelde (betalings)termijnen.
  • procederen en dagvaarden om de debiteur tot betaling te dwingen.
  • in samenwerking met de deurwaarder de executie van een vonnis begeleiden.